Arome de tinerețe: judecat pe nedrept în umbra lui Shinkai

Arome de tinerețe: judecat pe nedrept în umbra lui Shinkai

Cel mai nou anime al lui Netflix,Aromele tinereții, nu a reușit decât să impresioneze publicul care spera la altulNumele dumneavoastră.

Nu are rost să negăm succesul larg cunoscut al lungmetrajului din 2016 al creatorului anime Makoto Shinkai,Numele dumneavoastră. Lansat în SUA în 2017, filmul de dragoste anime a încasat peste trei sute douăzeci și șase de milioane de dolari în întreaga lume, devenind astfel cel mai de succes film anime din toate timpurile .Numele dumneavoastrăa devenit chiar mai popular decât Hayao Miyazaki din 2001Spirited Away, care a câștigat un Oscar pentru cea mai bună lungime de animație. Dar Shinkai credea că obsesia totală a fanilor pentru romantismul anime-ului era 'nesănătos,' temându-se că ar distrage publicul de la aprecierea altor mari opere animate.


Din păcate, cazul său s-a dovedit corect cu criticile recente aduse lui Netflix anime nou lansat,Aromele tinereții . Alcătuită din trei nuvele, această antologie animată a fost produsul studioului chinez Haoliners în parteneriat cu studioul japonez CoMix Wave Films, același studio care a produsNumele dumneavoastră. În ciuda faptului că Shinkai nu a fost implicat în proiect, având Yoshitaka Takeuch ca unul dintre regizorii de film, pe lângă implicarea CoMix Wave Films în film, fanii aruncă inevitabil o umbră ShinkaiAromele tinereții.

Criticii de film au analizat faptul că filmul a căzut plat în comparație cuNumele dumneavoastrăși antologia lui Shinkai din 2007,5 centimetri pe secundă, un film anime format din trei povestiri scurte. DinAromele tinerețiiCele trei părți, „Dragostea în Shanghai” a fost favorizată mai presus de „The Noodles din orez” și „Un mic spectacol de modă” datorită faptului că este cea mai apropiată „Replicare la farmec” deNumele dumneavoastră.

Mai multe: Cele mai bune filme din 2017 le-am spus altor persoane să le vizioneze

Publicul a dorit o altă poveste de dragoste și nu a fost impresionat de dragostea unui tânăr înrădăcinată pentru fidea de orez a bunicii sale sau de grația salvatoare pe care o poate avea devotamentul unei surori față de un model care se luptă cu cariera ei îmbătrânită.Aromele tinerețiinu este doar o dovadă a cât de departe am ajuns în animație - de la strălucirea unei farfurii de supă până la dungi de culori pe cerul nopții - ci și la modul în care chiar și cele mai simple povești pot avea un impact masiv asupra indivizilor și să rezoneze cu oameni în toate categoriile și etapele vieții.

Dezamăgirea cuAromele tinerețiinu stă în poveștile sale, cu mesajul de bază al unității, că suntem cu toții în această viață împreună. Adevărata tragedie și decădere este că filmul nu a reușit să impresioneze fani care în cele din urmă căutau o poveste de dragoste copiată ca numele tău și o versiune chineză de 5 centimetri pe secundă.


De asemenea, pare oarecum, incredibil de ironic, faptul că recenzorii au crezut că narațiunea din „The Noodles din orez” este excesiv , cand5 centimetri pe secundăPovestirile sunt purtate aproape în întregime de narațiunea și gândurile interioare ale personajelor sale. În timp ce munca lui Shinkai ar trebui lăudată pentru capacitatea sa de a capta sufletele publicului cu povestirile sale, nu ar trebui niciodată să distragă atenția de la capacitatea cuiva de a observa și aprecia marea artă.Fotografia Aromelor tinerilor prin Netflix Media Center
Fotografia Aromelor tinerilor prin Netflix Media Center

Frumusețea anime-ului este că nicio poveste nu este exact aceeași, iar scopul ei a fost întotdeauna să găsească modalități diferite de a ilustra esența umanității. Dragostea pentru supa de tăiței de orez bine făcută și teama de a îmbătrâni pot stârni la fel de ușor emoția ca un băiat și o fată, legate între ele prin dragoste și o casetă. Provocarea nu este să permitem asocierea unui nume să ne dicteze așteptările despre un film.


Următorul: Seria anime Timeless Yu Yu Hakusho este acum disponibilă pentru streaming pe Hulu

Aromele tinerețiidifuzează pe Netflix și merită un ceas pentru oricine iubește nostalgia, durerea și triumful îmbrățișării ambelor.

Articole Interesante