Bătălia publică împotriva lui Alzheimer de Glen Campbell și-a pus moștenirea

Bătălia publică împotriva lui Alzheimer de Glen Campbell și-a pus moștenirea

La televiziune și pe scenă, Glen Campbell a fost o superstar cu aspecte boierești, cu un zâmbet și o înțepenire fulgerătoare, dar a fost ultima sa performanță pe ecran care a expus o latură mai vulnerabilă, care a atins mulți dintre fanii săi.


Campbell, unul dintre cei mai populari animatori din anii ’60 -’70 și cântăreț al unor melodii atât de cunoscute precum „Rhinestone Cowboy” și „Wichita Lineman”, a murit marți, la vârsta de 81 de ani, potrivit familiei sale. El a fost diagnosticat cu boala Alzheimer în 2011 și, mai degrabă decât să se retragă, a mers într-un tur de adio care s-a ocupat de boala sa și declinul cu aceeași candelă în care a abordat problemele relației sale și luptele de dependență mai devreme în viața sa.

Luptele sale de a continua să înregistreze și să înregistreze după diagnosticul au fost subiectul unui documentar premiat din 2014, numit „Glen Campbell… I’ll Be Me.” Ultima melodie originală pe care a scris-o și a înregistrat-o pentru film, „Nu sunt Gonna Miss You ”, a câștigat un Grammy pentru cea mai bună melodie country în 2015 și a fost nominalizată la Oscar pentru cea mai bună melodie originală. Coloana sonoră a filmului a câștigat și un Grammy în 2016.

iubita lui David Karp

Documentarul, care a cronicizat turneul de rămas bun din 2011-2012, a oferit o privire înflăcărată asupra declinului său de la Alzheimer, în timp ce își arăta chioșile virtuoase de chitară care, într-un fel, au continuat să strălucească, în timp ce memoria i-a fost dezvăluită. Familia lui a devenit îngrijitorii săi. Trupa lui l-a susținut pe scenă când a uitat acordurile, iar fanii săi vor termina melodia când a uitat versurile.
Cei implicați cu filmul au spus că a rămas fericit și optimist pe toată durata producției, spunând mereu glume pentru a râde.

'El a vrut să spună povestea bolii lui Alzheimer', a spus regizorul James Keach, care a regizat, de asemenea, biopicul Johnny Cash, 'Walk the Line'. I s-a spus să închidă chitara și, în schimb, a ieșit cu mândrie și a spus: ' Asta sunt eu. Nu este nicio rușine în jocul meu și o să ies cântând melodia. „Asta a fost Glen.”


Îngrijitorii și membrii familiei celor cu boala s-au conectat imediat la filmul care i-a arătat că încearcă să navigheze cu confuzie prin ceea ce fusese cândva locuri cunoscute pentru el, cum ar fi casa sa, scena sau studioul de înregistrare. Filmul a ajutat, de asemenea, la eliminarea o parte din stigmatul asociat bolii.„Glen a fost un avocat curajos în numele Alzheimerului, nu numai că a împărtășit cu curaj diagnosticul său cu lumea, dar a continuat să aducă bucurie fanilor săi prin muzica sa în timp ce se confruntă cu boala atât de public”, a spus Harry Johns, președinte și CEO al Asociației Alzheimer. a scris într-un comunicat. „Glen și familia sa au ajutat să scoată Alzheimer din umbră și în lumina reflectoarelor cu deschidere și onestitate care a adunat oamenii să ia măsuri în numele cauzei.”


'Am avut oameni care au apărut după film care au avut membri ai familiei sau au avut ei înșiși Alzheimer care au spus:„ Nu mă mai simt rușinat ', a spus Keach.
„I’m Not Gonna Miss You”, care a fost înregistrat cu membrii celebrei trupe Wrecking Crew de Phil Spector, se bazează pe un comentariu pe care Campbell l-a menționat co-scriitorului și producătorului său, Julian Raymond, când oamenii i-ar fi manifestat boala.

„El a spus:„ Nu este de parcă vreau să ratez pe nimeni ”, a spus Raymond. „Este un titlu ciudat, dar el l-a spus și știu ce încerca să spună.”
Versurile pornesc de la „Sunt încă aici, dar totuși sunt plecat / nu cânt la chitară și nici nu cânt melodiile mele.” A fost o melodie de rămas bun pentru oamenii pe care i-a iubit, dar cu mesajul că va fi OK pe măsură ce boala a progresat.


Ashley Campbell, una dintre fiicele sale, care a jucat în trupa tatălui său și a fost una dintre îngrijitoarele sale, a spus într-un interviu acordat The Associated Press, în mai, că onestitatea tatălui ei cu boala a ajutat atât de multe familii.

'Doar pentru că tatăl meu este celebritate nu înseamnă că nu are aceleași probleme ca și alte familii', a spus Campbell. „A fost frumos să știm că am ajutat oamenii să nu se simtă atât de singuri.”

Articole Interesante